Askespredning

askespredning_ms_linda

En smuk og rørende begivenhed

Askespredning over åbent hav er en smuk og rørende begivenhed, der samler familie og pårørende om, at efterkomme afdødes ønske på en mindeværdig og respektfuld måde.

askespredning

Ønske om askespredning

Aske kan spredes på havet, hvis den afdøde skriftligt har tilkendegivet et ønske om det. På Kirkeministeriets hjemmeside er der en blanket, hvor man kan afgive sit ønske om at få sin egen aske spredt på åbent hav. Det er også muligt at tilkendegive sit ønske om askespredning over havet på almindeligt papir. Der skal blot stå navn, adresse, datering, cpr.nr. og selve ønsket om askespredning.

askespredning_over_havet

Hvis der ikke er afgivet et skriftligt ønske

Selv om den afdøde ikke har afgivet et skriftligt ønske, kan det lade sig gøre at få spredt asken. Det kræver i dette tilfælde, at der ikke er tvivl om, at askespredning var afdødes ønske. Det er begravelsesmyndigheden der afgør om kravet til skriftlighed kan fraviges. Begravelsesmyndigheden er kirkekontoret/sognepræsten i afdødes bopælssogn.

askespredning_fyn

Hvordan foregår askespredning

Askespredning skal foregå sådan, at asken hældes fra urnen ud i vandet. Urnen må således ikke efterlades i havet. Skipper noterer GPS-positionen, hvor asken spredes, og GPS-koordinaterne udleveres når skibet er tilbage i havn. På forhånd aftaler vi, hvor på havet asken spredes.

askespredning_på_havet

Ombord på M/S Linda

Skibet M/S Linda har en hyggelig salon med borde og siddepladser, hvor man kan nyde sin medbragte mad og drikke. Skibet har plads til 18 passagerer og der er gode toiletforhold. Det er også muligt på forhånd at bestille en let anretning i form af en lækker sandwich og vand/øl/vin eller kage og kaffe som kan nydes ombord på skibet.